Moderne hager – Innovasjonene innen

gartnere Hovedmålet plantasjevegetasjon

Moderne hager har en veldig frisk, rolig blikk rundt dem som beroliger oss på slutten av en travel dag. Deres grenser er sammenlignbare med de som brukes i vanlige hager; Hageutformingen er basert på geometri som har mange rette linjer og vinkler i stedet for bøyninger og kurver. Stilen er fremhevet med dristige farger. Hovedmålet er å beholde veggene, porticos, utemøbler og steinutskjæringer.

De forskjellige fargene i planter blir ikke mye brukt i disse hagene. Planterne er tenkt som en utvidet arkitektur for huset så langstrakte busker, stor samling av en plante, og kunstneriske planter vurderes for denne type hage.

Alle moderne hager følger et felles sett med regler. Som andre elementer i moderne utendørs hage har de hovedsakelig uorganiske materialer. Dannelsen av hagen er et tegn på dyp studie; planter representerer det energiske liv og sinn. Det er en klar tilbøyelighet til å bruke skur for å inneholde plantasjevegetasjon. Dette betyr figurativt at mannen har mestret sine sanser og har seier over sinnet og sjelen.

Moderne gartnere opplever i dag dynamiske miljøer med stadig skiftende utfordringer og begrensninger. Takhager, japanske hager og pottehage er eksempler på hvordan moderne gartnere har forandret seg til disse nye forholdene. I tillegg jobber folk sammen for å dele de begrensede åpne greensene som finnes i byene for å gjenskape hagenes skjønnhet og funksjonalitet.

Gartnere over hele utviklede og utviklingsland gjenoppfinner moderne hagearbeidsteknikker. Det er «grønne topping» -prosjekter som skjer i Montreal og Chicago, nyskapende lokalitetshager i India, og byens regnvannsproduksjonsprosjekter i Melbourne. Dessuten er nyere hagearbeidsmetoder som «square foot gardening» opprettet for å hjelpe gartnere med plassbegrensninger øke produktiviteten.

 

Legg igjen en kommentar